Φένια Σχοινά / Σκιές και όψεις του Κάτω Εαυτού

Μια παράσταση – κατάδυση στα βάθη της πόλης, “Ο Κάτω Εαυτός”, μια νοητή εξερεύνηση στο Αδριάνειο Υδραγωγείο της Αθήνας, παρουσιάζεται από την ομάδα Όχι Παίζουμε Ι UrbanDig Project, σε πρωτότυπο κείμενο Παναγιώτας Πανταζή και σκηνοθεσία Γιώργου Σαχίνη, στις 24 & 25 Αυγούστου στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών. Η παράσταση εντάσσεται στο πρόγραμμα 2021 του θεσμού “Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός” του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Μετά την πρώτη της παρουσίαση στο πλαίσιο του θεσμού, η παράσταση θα παρουσιαστεί στις 10 Σεπτεμβρίου στο 1ο Hidrant Festival στο θέατρο Ρεματιάς, στο Χαλάνδρι.
Η Φένια Σχοινά μας μίλησε για την διαδικασία προετοιμασίας τη παράστασης και τη χαρά του να βρίσκεται στο θέατρο, τα φωτεινά σημεία σημεία και τις σκιές του εαυτού μας, την πίστη της στον άνθρωπο.
Σύλληψη – Έρευνα: UrbanDig Project – Παναγιώτα Πανταζή
Σύλληψη – Έρευνα: UrbanDig Project – Παναγιώτα Πανταζή
Κείμενο: Παναγιώτα Πανταζή
Σκηνοθεσία: Γιώργος Σαχίνης
Χορογραφία: Ειρήνη Αλεξίου
Μουσική: Θάνος Κοσμίδης
Προβολές: Ανέστης Ανέστης
Σκηνικά/κοστούμια: Άννα Μαγουλιώτη
Φωτισμοί: Χριστίνα Θανάσουλα
Υπεύθυνη παραγωγής: Ελένη Λινάκη
Τεχνικός υπεύθυνος: Ρέα Ζέκκου
Επικοινωνία & Προβολή: Εύα Αναγνωστάκη, Ελεάννα Γεωργίου
Βοηθός φωτιστή: Σεμίνα Παπαλεξανδροπούλου
Φωτογραφίες promo: Μαρία Τούλτσα
Φωτογραφίες & Trailer παράστασης: Αλέκος & Χρήστος Μπουρελιάς
Ερμηνεύουν: Ειρήνη Αλεξίου, Φένια Σχοινά, Θάνος Κοσμίδης
Ώρα έναρξης: 20:30
Διάρκεια: 60 λεπτά
Είσοδος ελεύθερη
Κρατήσεις θέσεων από 1/9: https://www.viva.gr/tickets/festival/evripideio-theatro/festival-rematias-2021/
Teaser: https://www.youtube.com/watch?v=n1YuRNgowU0
Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=bkROfoCMgG0
11 Σεπτεμβρίου | DeMOS THE GAME, Πλατεία Ελ Αλαμέιν, 17:30
Το Χαλάνδρι μετατρέπεται σε επιδαπέδιο ταμπλό και η συμμετοχική λήψη αποφάσεων γίνεται παιχνίδι!
Με αφετηρία την Πλατεία Ελ Αλαμέιν, το Demos (DEcision Management Open Space) THE GAME, προσκαλεί το κοινό σε μία διαδρομή πάνω από το Αδριάνειο Υδραγωγείο, στην πόλη του Χαλανδρίου, με έμπνευση και βασικό θέμα διερεύνησης το νερό και το τοπόσημο Αδριάνειο. Τι σχέσεις και συνδέσεις δημιουργεί το νερό; Τι δυνατότητες πολιτιστικής, αστικής και κοινοτικής ανάπτυξης έχει το Αδριάνειο Υδραγωγείο; Θα μπορούσε να δημιουργηθεί μία ενεργή κοινότητα στη γειτονιά; Αυτά και άλλα πολλά ερωτήματα θα κληθούν να απαντήσουν ή να θέσουν οι οκτώ ομάδες οι οκτώ ομάδες που θα παίξουν το DeMOS, αποφασίζοντας συλλογικά με τα…πιόνια τους.
To DeMOS_The game είναι ένα site specific performative παιχνίδι, που δημιουργήθηκε από το UrbanDig Project, με στόχο να αναπτύξει δεξιότητες συμμετοχικής και συλλογικής λήψης αποφάσεων.
Διάρκεια: 3 ώρες
Απαραίτητη η κράτηση θέσεων με email στο contact@urbandigproject.org ή τηλεφωνικά στο 6985 069 300 (μέγιστος αριθμός 40 άτομα)
12 Σεπτεμβρίου | Δραματοποιημένη ημερίδα, Πλατεία Ελ Αλαμέιν, 17:30
Τρεις πράξεις με τελετάρχη έναν θεατρικό χαρακτήρα: ένα φανταστικό πρόσωπο που έχει καταδυθεί και διανύσει το Αδριάνειο υδραγωγείο. Ο ταξιδιώτης αυτός, μαζί με την παρέα του, μυεί τους συμμετέχοντες στον αόρατο κόσμο του Αδριάνειου. Το τρίπτυχο μνημείο-νερό-δίκτυο διαπερνά το πρόγραμμα της ημερίδας και οδηγεί σε έναν οργανωμένο διάλογο με εκλεκτούς καλεσμένους, που θα ανακοινωθούν σύντομα, συνδιαμορφώνοντας το κοινό όραμα για την αξιοποίηση του “κοινού” Αδριάνειου κεφαλαίου.
Διάρκεια: 3 ώρες
Απαραίτητη η κράτηση θέσεων με email στο contact@urbandigproject.org ή τηλεφωνικά στο 6985 069 300 (μέγιστος αριθμός 80 άτομα)
* Η πρώτη παρουσίαση της παράστασης “Ο Κάτω Εαυτός” πραγματοποιήθηκε στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών, στις 24 και 25 Αυγούστου, στο πλαίσιο του θεσμού “Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός” του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.
Χρήσιμες πληροφορίες
Για λόγους ασφαλείας και για την αποφυγή καθυστερήσεων και συνωστισμού, συνιστάται η έγκαιρη προσέλευση, 1 ώρα πριν από την έναρξη της εκδήλωσης.
Μετά την έναρξη, η είσοδος δεν θα επιτρέπεται. Η χρήση μη ιατρικής μάσκας είναι απαραίτητη καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης.
UrbanDig Project
Website: www.urbandigproject.org
E-mail: contact@urbandigproject.org
FB: urbandigprojectorg
Instagram: urbandigprojectnpo