Cue Me In / Στάθης Παπαγεωργίου

Ένα ξεχωριστό βιβλίο που διάβασες τον τελευταίο καιρό; Ένα βιβλίο που πρέπει να διαβάσει κανείς «οπωσδήποτε»;
Ένα που διάβασα πρόσφατα και παράλληλα το προτείνω να το διαβάσει όποιος θέλει, είναι ο «Ιππότης με τη σκουριασμένη πανοπλία», του Robert Fisher. Είναι ένα διήγημα με ωραία νοήματα και πιο συγκεκριμένα αναφέρει την «σκουριασμένη πανοπλία» που κουβαλά ο καθένας μας (ανασφάλειες, φόβοι, κούραση) που αν στο τέλος την βγάλουμε από πάνω μας θα γνωρίσουμε καλύτερα τον εαυτό μας και έτσι και τους γύρω μας.
Μουσικές που αγαπάς; Το τελευταίο τραγούδι-εμμονή;
Ξεχωρίζω τις συνθέσεις του Μάνου Χατζιδάκι και του Σταύρου Ξαρχάκου. Αυτές είναι οι διαχρονικά αγαπημένες μου σε ελληνικό ρεπερτόριο.
Όσο για το τελευταίο τραγούδι-εμμονή θα αναφέρω ένα Χριστουγεννιάτικο από την pop-ξένη σκηνή (επηρεασμένος από την όμορφη περίοδο που διανύουμε). Είναι το «Mary did you know» σε (επαν)εκτέλεση των Pentatonix.
Μια ταινία για να δει κανείς απόψε;
Αν κάποιος έχει διάθεση για drama-romance ταινία, θα πρότεινα για απόψε το «Call Me by Your Name» του André Aciman.
Μια θεατρική παράσταση που θυμάσαι;
Είναι πολλές, θα αναφέρω την πιο πρόσφατη που είδα και μου άρεσε πολύ: την «Απλή Μετάβαση» το μιούζικαλ των Θέμη Καραμουρατίδη και Γεράσιμου Ευαγγελάτου που σε «ξεκολλάει» από τη στασιμότητα σου.
Ένα ξεχωριστό ταξίδι;
Νομίζω ξεχωρίζω το πιο πρόσφατο που έχω κάνει και συγκεκριμένα τον Αύγουστο: Βραζιλία-Ιγκουασού-Αργεντινή.
Μια ξεχωριστή βόλτα στην πόλη;
Δε θα σταματήσει να με γοητεύει το ιστορικό κέντρο αλλά και σε συνέχεια αυτού οι αστικοί δρόμοι στου Ψυρρή και την Ομόνοια.
Πότε και πώς ξεχνάς τον χρόνο που περνάει;
Νομίζω πως κάνει αυτός όλη τη δουλειά. Είναι τόσο γεμάτος, περνούν γρήγορα τόσες πολλές σκηνές και εικόνες καθημερινά που εκ των πραγμάτων φεύγουν γρήγορα για να έρθουν οι επόμενες.
Για ποιο λόγο χαμογέλασες τελευταία φορά;
Όταν είδα να σχηματίζεται χαμόγελο στο πρόσωπο μιας κοπέλας μετά από μια συζήτηση μας.
Τι σου δίνει ανακούφιση στην καθημερινότητα;
Όταν νιώθω ότι προχωράνε οι μικροί και παράλληλα μεγάλοι στόχοι της καθημερινότητας και κυρίως όταν τη μοιράζεσαι με ανθρώπους. Γενικά το μοίρασμα είναι εκτόνωση και ανακούφιση!
Τι κάνει την καθημερινότητά σου ενδιαφέρουσα;
Όταν συναντάς ανθρώπους που σου δίνουν κάτι από τη γνώση και εμπειρία τους. Εκεί βιώνεις, το γνωστό «όσο ζεις, μαθαίνεις», κάνεις αυτοκριτική, μαθαίνεις και συνεχίζεις…
Ο Στάθης Παπαγεωργίου στο Caja de Musica
“Τραγουδώντας τη μαγεία των Χριστουγέννων”
Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου
Συμμετέχουν οι Χριστίνα Καλοτίνη και Παρή Τρίκα
Caja De Musica
Σινώπης 27 & Μιχαλακοπούλου, Αθήνα 11527
Τηλέφωνο Κρατήσεων: 6945166085
Ώρα Έναρξης: 21:00
Εισιτήριο: 7€