Hotel Marina σε σκηνοθεσία Χρήστου Σουγάρη στο Από Μηχανής Θέατρο
Τελευταία παράσταση Τρίτη 22 Ιανουαρίου
Στο λόμπι, στο μπαρ και στα δωμάτια ενός ξενοδοχείου, συναντιούνται και συνδιαλέγονται άνθρωποι διαφορετικοί με ίδιες επιθυμίες. Φιλοξενούνται σε αυτό το ξενοδοχείο όπως και στην ίδια τους τη ζωή. Άνθρωποι περαστικοί.
Η τυχαία συνεύρεσή τους θα γίνει η αφορμή για μεγάλες αποκαλύψεις. Μυστικά και ψέματα χρόνια κρυμμένα, ανασφάλειες, όνειρα και μια κοινή ανάγκη. Όλοι τους λαχταρούν για την αγάπη και όλοι χρειάζονται την αποδοχή. Του ενός από τον άλλον. Όπως είναι. Γι’ αυτό που είναι.
Το Hotel Marina, είναι μια παράσταση βασισμένη σε φανταστικά γεγονότα για αληθινούς χαρακτήρες.
Συγγραφική ομάδα: Ιερώνυμος Πολλάτος, Γεράσιμος Μιχελής, Σέβη Ματσακίδου
Σκηνοθεσία: Χρήστος Σουγάρης
Δραματουργική επεξεργασία: Σέβη Ματσακίδου, Χρήστος Σουγάρης και ο θίασος
Σκηνικά: Γιάννης Θεοδωράκης
Κοστούμια: Βασιλική Σύρμα
Κίνηση: Γεωργία Αβασκαντήρα
Μουσική: Βασίλης Τζαβάρας
Σχεδιασμός φωτισμού: Τάσος Παλαιορούτας
Βοηθός Σκηνοθέτη: Σοφία Καστρησίου
Φωτογραφίες: Δομνίκη Μητροπούλου
Βίντεο: Σταύρος Συμεωνίδης
Μακιγιάζ: Κατερίνα Μιχαλούτσου
Παραγωγή: Τα Ταξιδιάρικα Πουλιά
Παίζουν: Γεράσιμος Μιχελής, Μαίρη Σαουσοπούλου, Τζίνη Παπαδοπούλου, Διονύσης Μπουλάς, Χρήστος Σταθούσης, Διονυσία Σακελλαρίου
Πληροφορίες:
Από Μηχανής Θέατρο
Ακαδήμου 13 Μεταξουργείο, τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 523 2097
Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00, στην Πάνω Σκηνή
Τιμές εισιτηρίων: Κανονικό: 14 ευρώ / Φοιτητικό, Ανέργων, Αμεα: 8 ευρώ / Ατέλεια: 5 ευρώ
Το Hotel Marina, λίγο πριν κλείσει τον πρώτο κύκλο των παραστάσεων του στο Από Μηχανής Θέατρο, διοργανώνει μια ανοιχτή συζήτηση με το κοινό, μετά την παράσταση της Δευτέρας 21 Ιανουαρίου, με καλεσμένο τον λογοτέχνη Σπύρο Γιανναρά , και ίσως βρεθούν απαντήσεις στα ερωτήματα: «Αντιλαμβανόμαστε όλες οι γενιές την αγάπη με τον ίδιο τρόπο; Υπάρχει ‘παλιός’ και ‘νέος’ τρόπος προσέγγισης ;».
Βιογραφικό
Ο Σπύρος Γιανναράς γεννήθηκε στις 12 Δεκεμβρίου του 1972 στην Αθήνα. Σπούδασε Γαλλική Φιλολογία και θεωρία λογοτεχνίας στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης στο Παρίσι (1996-2000).
Το 2003 προσελήφθη στην εφημερίδα «Καθημερινή» όπου για τρία χρόνια εργάστηκε ως μεταφραστής γαλλικών και αγγλικών. Στη συνέχεια εντάχθηκε στο Πολιτιστικό τμήμα της εφημερίδας όπου και εργάστηκε μέχρι το 2012 ως κριτικός βιβλίου, γράφοντας παράλληλα για φωτογραφία και εικαστικά. Πήρε εκτενείς συνεντεύξεις από συγγραφείς και ζωγράφους όπως ο Μισέλ Ουελμπέκ, ο Μισέλ Ντεόν, ο Μωρίς Αττιά, ο Δημήτρης Μαρωνίτης, ο Διονύσης Καψάλης, η Ζιζή Μακρή, ο Μακης Θεοφυλακτόπουλος κ.α. Έχει συνεργαστεί, με αρκετά λογοτεχνικά περιοδικά όπως η Νέα Εστία, το Εντευκτήριο, η Ευθύνη, το Φρέαρ, L’atelier du roman κ.α., δημοσιεύοντας κυρίως βιβλιοκριτικές και διηγήματα.
Εξέδωσε τις συλλογές διηγημάτων, «Ο Λοξίας» από τις εκδόσεις Ινδικτος το 2008, «Ζωή Χαρισάμενη» από τις εκδόσεις Πόλις το 2011, «Ο βασιλιάς έρχεται όποτε του καπνίσει» το 2015 και τη συλλογή «Τη μέρα που θα σηκωνόμουν να χορέψω» από τις εκδόσεις Άγρα. Έχει μεταφράσει λογοτεχνικά έργα των συγγραφέων: Πολ Όστερ (Μεταίχμιο), Λωρέν Μωβινιέ (Άγρα), Μισέλ Ουελμπέκ (Εστία), Πιέρ Ασουλίν (Πόλις), Ατέλ Αντνάν (Άγρα), Ζαν Ζενέ (Άγρα), Jean-Bernard Poui (Άγρα).
Υπήρξε συνεργάτης της εκπομπής βιβλίου «Βιβλία στο κουτί», στο πλαίσιο της οποίας πήρε συνεντεύξεις από συγγραφείς και ανθρώπους του βιβλίου. Δίδαξε μαθήματα μετάφρασης στο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδας και δύο κύκλους μαθημάτων για το διήγημα στο Ίδρυμα Θεοχαράκη. Το 2015 επιμελήθηκε τη φωτογραφική έκθεση του Λεωνίδα Κουργιαντάκη «Έκθεση σε 7”» η οποία παρουσιάστηκε στο κεντρικό κτίριο του Μουσείου Μπενάκη.
Είναι οιονεί δίγλωσσος στα γαλλικά και γνωρίζει καλά αγγλικά.